Gør brændstofstypen en forskel på din bilforsikring?
Dette indhold er sponsoreret
De dage, hvor diesel ikke er forbundet med helt almindelige passagerbiler, og benzinbiler ligger i toppen af foretrukne køretøjer, er for længst borte. Førhen blev diesel udelukkende brugt til betjening af lastbiler eller andre tunge køretøjer, der oftest var involveret i kommercielle aktiviteter. Dette har i dag ændret sig, da innovationen inden for bil- og brændstofteknologien har medført, at ulemperne ved brugen af diesel er blevet minimeret, og derfor bruges diesel i dag også til personbiler.
Både diesel og benzin har deres egne fordele og ulemper, hvorfor det i virkeligheden er op til dig selv at vælge, hvilken slags bil, der matcher dine behov bedst. Denne artikel vil forsøge at hjælpe dig lidt på vej ved at forklare blandt andet de to brændstoftypers indvirkning på din bilforsikring, så du kan have det med i dine overvejelser, når du skal købe en ny bil.
Bilforsikringer
Uanset, om du ejer en benzinbil, dieselbil eller elbil, så er det obligatorisk at have en bilforsikring. På den måde er alle altid sikret økonomisk dækning, hvis uønskede situationer opstår, som for eksempel uheldige hændelser, der relaterer sig til bilen. Du vil altid blive gjort ansvarlig for en skade, der er sket på en modparts bil, hvis du kommer ud for en ulykke. Du kan oven i også, hos for eksempel et forsikringsselskab som Heyforsikring, tegne en forsikring, der dækker, når din egen bil skal til reparation. Det er derfor vigtigt, uanset biltype, at du får tegnet dig en forsikring, der passer til netop dine behov. På den måde sparer du en masse penge, hvis uheldet skulle være ude.
Forskellen på benzin og diesel
Din bils brændstofstype gør faktisk også en forskel i forhold til din bilforsikring. Denne forskel afhænger yderligere også af, hvilket mærke og model bilen er. Først og fremmest, så er omkostningerne ved biler, der har en dieselmotor, generelt højere end de benzindrevne biler. Prisen på køretøjet har her en direkte indvirkning på den forsikring, der skal tegnes for bilen. Des højere omkostninger, der er ved køretøjet, des højere oppe på præmietrinnet vil den også ligge. Hertil er omkostningerne ved reparation af en dieseldreven bil også højere, hvorfor der i den forbindelse også vil blive opkrævet en højere præmie hos en dieseldreven bil. Det samme gør sig gældende for biler, der ligger i high-end og dem, hvortil reservedelene er dyre. Alt dette er derfor værd at tage med i dine overvejelser, når du skal købe en ny bil – og hertil er i tvivl om, hvorvidt den skal være diesel- eller benzindrevet.
Andre faktorer
Der findes også andre faktorer, der kan påvirke prisen på din bilforsikring. Køretøjets omkostninger er nemlig ikke den eneste faktor, der er med til at bestemme prisen på din bils forsikring. Først og fremmest har den type af forsikringsplan, som du vælger at købe, også betydning for prisen på din bilforsikring. Hvorvidt du vælger, at det kun er dig, der er dækket ind, eller om andre også skal være dækket ind, hvis uheldet er ude, og hvilke tilvalgsdækninger du også vælger, spiller ind på den endelige forsikringspris. Derudover kan din boligmæssige placering også have betydning for bilforsikringens pris, da prisen, hvis du bor i en storby, oftest er højere. Det er derfor ikke kun bilens brændstofstype, der er med til at gøre en forskel på din bilforsikrings pris.
Nogle vigtige punkter at overveje
Udover selve brændstoffets indvirkning på prisen af din bilforsikring, så kan det også – inden du træffer en beslutning om, hvilken bil du skal købe – være en god idé at overveje nogle yderligere punkter. For eksempel så varierer prisen på de to brændstoffer også alt efter, hvor i landet du er bosat. Derudover svinger udgifter på brændstoffet også over tid. Generelt set er diesel billigere end benzin – og hvis du er følsom i forhold til dit brændstofforbrug, så er diesel også et godt valg. De to typer brændstof varierer også i effektivitet, hvor en benzindreven bil er god til de korte ture, mens diesel anses for at være bedre til de længere ture. Der findes også to typer mennesker, når vi taler biler; en der skifter bil regelmæssigt, og en der engagerer sig i sin bil over en lang, lang periode. Hvis du tilhører den første kategori, så kan diesel være det oplagte valg for dig, da dieselbiler videresælges til en højere pris end benzinbiler.
Til sidst kan det også være godt at have miljøet med i sine overvejelser. Her betragtes diesel som mindre miljøvenlig en benzin. Begge typer brændstof er dog med til at skade miljøet. I dag er ændringer i klimaet en stor bekymring verden over, hvortil opmærksomheden også er blevet rettet mod køretøjer. Hvis dine tanker går på miljøet, og dette er øverst på din prioriteringsliste, så er en elbil helt sikkert det bedste valg for dig.