Hvad er leasing af bil?

hvad er leasing af bil

Leasing af bil er kort fortalt leje af en bil i en længere perioden typisk 12,34 eller 36 måneder. Når du underskriver en leasingkontrakt får du overdraget brugsretten over bilen i den aftalte leasingperiode. Leasing af bil er de seneste år, blevet mere og mere populært, men hvad indebære leasing egentligt, og hvad er der forbundet med en leasingkontrakt. I dette blogindlæg bliver der lavet en gennemgang af leasingkontrakter, og hvordan du får den bedste leasingkontrakt efter dine ønsker og behov. Hvis du kender alt til leasingkontrakterne og derfor ønsker at indhente tilbud på din drømme bil, igennem Goleaseit.dk så kan du klikke her.

Der findes to forskellige leasingkontrakter

I Danmark bliver der brugt to forskellige leasingkontrakter, hvilke er hhv. en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt. Disse to leasingkontrakter minder om hinanden på nogle punkter, såsom at i begge leasingkontrakter er det leasingselskabet/bilforhandleren der har ejendomsretten over bilen i leasingperioden og leasingtager får overdraget brugsretten ved underskrivelse af leasingkontrakt. I dette afsnit vil vi gennemgå begge leasingkontrakter, så du ved hvad disse to leasingkontrakter indebærer.

Operationel leasingkontrakt

En operationel leasingkontrakt er den leasingkontrakt, der typisk bliver anvendt til helt ny biler, og bliver typisk brugt hos bilforhandlerne. Med en operationel leasingkontrakt så er alle udgifter til reparationer, serviceeftersyn, dækskifte, mv. nogle leasingselskabet/bilforhandleren skal betale hvis de måtte komme i leasingperioden. En operationel leasingkontrakt giver leasingtager total budgetsikkerhed, hvilke vil sige at leasingtager kun skal betale månedlige leasingydelser og en evt. engangsydelse i form af en ekstraordinærydelse. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager aflevere bilen tilbage til leasingselskabet/bilforhandler, hvor de vil få lavet en gennemgang af bilen.

Finansiel leasingkontrakt

En finansiel leasingkontrakt er, den leasingkontrakt der typisk bliver anvendt på brugte biler med en markedspris på over 250.000 kr. inklusiv dansk registreringsafgift. Med en finansiel leasingkontrakt skal leasingtager selv betale alle udgifter der må være til reparationer, serviceeftersyn, dækskifte, mv. En finansiel leasingkontrakt indebære også månedlige leasingydelser, og en evt. engangsbetaling i form af ekstraordinærydelse. Når leasingperioden er slut skal leasingtager sælge bilen til en tredje part til den restværdi der aftalt i leasingkontrakten.

Indhent tilbud på leasingkontrakt igennem Goleaset.dk

Der kan være mange penge og tid at spare ved at bruge den online tjeneste Goleaseit.dk til at finde din drømme leasingkontrakt. Med Goleaseit.dk skal du blot udfylde en formular omhandlende dine ønsker og behov til en leasingkontrakt. Derefter bliver din efterspørgsel sendt ind i Goleaseit.dk database, hvor der sidder leasingselskaber der er klar på at lave en leasingkontrakt lige efter dine ønsker og behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

close-link