Elbilsalget i Norge eksploderer, hvorfor ikke i Danmark?

Elbilsalget i Norge eksploderer, hvorfor ikke i Danmark?

Norge er et land, der hurtigt træder ind i fremtiden, med alverdens mere bæredygtige løsninger. Men her i Danmark, ser du næsten kun de meget eksklusive Tesla elbiler. Og på trods af det iøjefaldende design, fylder alle elbiler i Danmark kun omkring 1,5 % af alle biler i Danmark.

Læs mere om billig strøm og de danske elselskaber hos forbrugertjenesten Collatio.dk.

Med kun lidt over 1,5% elbiler i Danmark, kan man kun undre sig over, hvad årsagen hertil her. Der kan være mange faktorer, der er afgørende for om man køber en dieselbil, benzinbil, hybridbil eller elbil. De fleste vælger efter prisen her og nu og overvejer også prisen på brændstof eller strøm i det lange løb.

Hvor meget kan man spare med en elbil?

Det er svært at svare på, hvor mange penge du kan spare, hvis du køber en elbil i stedet for en dieselbil eller benzinbil.

Danmarks største interesseorganisation for bilejere, FDM har foretaget nogle beregninger i 2021, der kan være en indikator på, hvor fornuftigt det er at skifte til en elbil. Deres studier tager udgangspunkt i at sammenligne:

 • En elbil til 300.000 kroner
 • En benzinbil til 275.000 kroner
 • Begge biler kører 100.000 km over 5 år

Resultatet fra FDM viser, at det i gennemsnit koster:

 • 3,58 kroner per kilometer kørsel for en elbil
 • 4,13 kroner per kilometer kørsel for en benzinbil
 • En forskel på 0,55 øre/km

Over de fem år bliver det en helt enorm besparelse på 55.000 kroner, hvis du kører elbil frem for en benzinbil. Men det store problem, som bilkøbere står over for, er den høje pris på både benzin, diesel og strøm. Dog er strøm og elbiler den bedste og billigste løsning.

Hvor køber man billigt el til sin elbil?

Du kan finde mange gode velkomsttilbud for nye kunder, der tilmelder sig de danske Blue Energy A/S eller Velkommen A/S, via den gratis forbrugertjeneste Collatio.dk.

Vælger du Velkommen, så planter de 100.000 træer i Danmark om året, sammen med deres kunder. Velkommen og Blue Energy er begge to populære og grønne elselskaber, der kan samle alle dine private udgifter i ét selskab frem for flere, såsom:

 • Grøn strøm
 • Ladestander
 • Varmepumper
 • Naturgas
 • Mobilabonnement
 • Bredbånd

Blue Energy og Velkommen sælger dig udelukkende strøm fra vind-, vand- eller solenergi, så du kan være med til at støtte den grønne omstilling endnu mere i fremtiden.

Er der andre alternativer til elbil?

Hvis du stadig ikke er helt klar til en elbil, så kan du med fordel stadig vælge en almindelig bil og finde billig benzin eller diesel. Her er det en rigtig god idé, hvis du anskaffer dig et medlemskort til en tankstation, så du kan spare penge.

Kortet er helt gratis og du kan anvende en app til at tanke med, som derved giver dig en masse rabat hver gang du tanker, hvis dit betalingskort er tilknyttet deres app. Det er simpelt og alle kan blive medlem helt gratis, så det er værd at overveje.

Billig benzin hos Shell

Med et benzinkort fra Shell, vil du kunne opnå store besparelser på brændstof, hver eneste gang du tanker på en af deres 224 tankstationer i Danmark. Du sparer – kvit og frit – hele 15 øre pr. liter brændstof, når du tanker via deres Shell app. Du får også en lang række andre fordele og rabatter på Shell tankstationerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

close-link