3 Gode grunde til at du skal købe en elbil

3 Gode grunde til at du skal købe en elbil

Der er ingen tvivl om, at benzin og dieselbiler i fremtiden vil blive udfaset og udskiftet med mere miljøvenlige løsninger.

På nuværende tidspunkt er eksperterne ikke et sekund i tvivl om, at elektriske motorkøretøjer er fremtiden.

Elbiler er bæredygtige, pålidelige og billige i drift.

Står du, og skal havde en ny bil?

Så står du garanteret med overvejelser om at købe en elbil.

Der er mange overvejelser der skal gøres, inden man køber en elbil.

Det er især faktorer som kørselsbehov, og økonomi der spiller en stor rolle, når der skal købes en elbil for første gang.

En elbil har en begrænset rækkevidde, og en fuld opladning tager +25 minutter, så det er vigtigt at fastsætte ens kørselsbehov, og se om hvorvidt rækkevidden på en elbil passer til dit behov.

På trods af at mange elbiler er fritaget eller der kun skal betales en lille registreringsafgift, så er de forholdsvis dyre at købe, men er derimod billige i drift og vedligeholdelse.

Disse to faktorer er de vigtigste, at vurdere inden du køber en elbil, men der findes også en række andre fordele ved elbiler, som der ikke fås hvis du køber en traditionel bil med forbrændingsmotor.

1. Billige i drift og vedligeholdelse

Kørsel i en elbil er langt billigere end kørsel i en bil med benzin eller dieselmotor, uanset om vi snakker om en økonomisk bil der kører over 25 kilometer på en liter brændstof.

På grund af elbilens simple motoropbygning og begrænset antal af bevægelige dele, så er drift og vedligeholdelsesomkostninger også minimale i forhold til en almindelig bil.

2. Elbiler er hurtige og har mange hestekræfter

De fleste elbiler har mange hestekræfter, der bl.a. giver dem et godt bundtræk og en acceleration, som du ikke kan opleve ved en bil med normal forbrændingsmotor.  

F.eks. har Tesla Model S næsten 800 hestekræfter, og så mange hestekræfter er svært at finde i en forbrændingsmotor og i en bil i samme prisklasse.

3. Skåner miljøet mod CO2 udledning

En elbil har ingen CO2 udledning, og er derfor en miljørigtig løsning.

I Danmark står transport for en tredjedel af alt CO2 udledningen.

Danmark har et klimamål, der går ud på, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler i 2050.

Så vil du være med til, at reducere CO 2 udledning og hjælpe Danmark i mål med deres klimamål, så skal du købe en elbil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

close-link