Bremser der virker korrekt er livsnødvendigt

Bremser der virker korrekt er livsnødvendigt

Bremser er uden tvivl det vigtigste sikkerhedsudstyr på bilen, og det er derfor enormt vigtigt, at de virker helt korrekt. Det er ikke alle der kan tjekke om bremserne stadig bremser optimalt, så hvis du er i tvivl om, status på dine bremser så kan du få foretaget et rutinetjek af bilens bremsesystem hos en mekaniker. Det er ikke alle der tjekker deres bils bremser regelmæssig, og derfor opdages defekter eller dårlige bremser som regel først, når bilens bremser er så dårlige, at chaufføren tydelig kan mærke det, når der bremses, eller når bilen skal havde lavet et serviceeftersyn. I langt de fleste nyere biler er der angivet, hvornår der bør laves bremser, men der kan være, nogle forhold der gør, at bremserne skal skiftes hyppigere. Bremser bliver hurtigere slidt, hvis bilen kører meget bykørsel, eller der har været en hård vinter.

Hvor ofte skal der skiftes bremser på bilen?

Hvor ofte din bils bremser skal skiftes, er meget individuelt, og kommer helt an på dit køremønster og kørestil. Hvis du f.eks. primært kører meget bykørsel, så er der langt kortere mellem bremseskiftene. Hvis du derimod bruger din bil primært til motorvejskørsel, så bliver din bils bremser ikke slidt i samme omfang, da du oftest kun bruger bremserne minimalt på motorvejen. Hvis du har en nyere bil, så er det nemmere finde ud af, hvornår bremserne skal skiftes. Nyere biler er nemlig udstyret med nogle sensorer, som vil lyse i instrumentbrættet når bremseklodserne, trænger til at blive udskiftet med nogle nye.

Udluftning af bremser

Hvis dine bremser har været skilt ad, eller bremseslangerne har været fjernet, så skal du huske, at bremsesystemet skal udluftes. Der kan også være behov for udluftning af bremsesystemet, hvis bremsevæsken niveauet har været lavt, da der så kan komme luft i systemet, hvilke også gør at bremserne skal udluftes. Hvis du ikke har udluftningsværkstøj der hjemme, så kan det være besværligt og tidskrævende at lave en udluftning af bremsesystemet, og du bør sende bilen på værksted, for at få lavet en udluftning af bremsesystemet.

Vedligehold dine bremser med et bremseeftersyn

Hvis du får lavet bremseeftersyn ofte, så kan du forlænge bremsernes levetid gevaldigt. Ved et bremseeftersyn bliver bremserne skilt ad, og derefter bliver de renset og smurt med bremsefedt. Det danske vintervejr er hård ved bilens bremser, specielt når vejene er blevet saltet. For at havde den bedste levetid på dit bremsesystem, så bør du få lavet et bremseeftersyn hvert 2. år.

Kilde: Biloplysninger.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

close-link