Tips til håndtering af affald

Tips til håndtering af affald

Eftersom vores planet ikke har uendelige ressourcer, er vi nu blevet klare over, at vi skal være bedre til at bruge vores affald. Ordene skrald og affald betyder, at noget ikke kan bruges længere, og skal afskaffes, men hvis vi gør det med vores affald, vil det tage alt for meget af vores jord. Affald kan sagtens bruges til mange andre formål.

De fleste vil gerne gøre deres del i at passe på miljøet, men mange ved ikke særlig meget om, hvad de kan gøre for at få mere ud af deres affald. Der er i virkeligheden meget mere, man kan gøre, end man lige tror. Nogle af de vaner, vi har, som man ikke er særlig klar over, skaber faktisk mere affald. Læs her nogle tips til at få mere ud af dit affald, og sørger for, at affaldet kommer det rigtige sted hen.

Genbrugsplads versus losseplads

I dag er det fleste lossepladser i Danmark erstattet af genbrugspladser, hvilken er et rigtig stort skridt på vejen mod et bedre affaldssystem. Det er så bare vigtigt, at du som forbruger benytter genbrugspladserne, og ikke lossepladserne.

Desuden så skal du sørge for at sortere dit affald ordentligt, når du tager det til genbrugspladsen. Hvis affaldet ikke sorteres, er det fuldstændig ligegyldigt, at vi benytter genbrugspladsen. Det skal sætte dig ind i, hvilke materialer der skal, hvilke steder hen. Det er noget, som kan tage, eller længst tid at vænne sig til, men det er det vigtigste skridt mod, at vi kan udnytte vores affald.

Dit affald kan bruges

Bare fordi du anser noget for affald, kan det sagtens være, at der er andre, der kan bruge det. Det kan være alt fra en gammel kommode til noget tøj eller måske din gamle skrotbil, som du i dag faktisk kan få penge, får. For det meste er det slet ikke nødvendigt at smide tingene ud, men det kan bruges til meget for nogle andre.

Desuden skal du overveje, hvilken slags affald du vil danne i fremtiden, når du køber nye produkter. Det kan være, hvilken bil du kører i og hvad for noget mad, du spiser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

close-link