Skal du lease din næste bil eller købe?

Skal du lease din næste bil eller købe?

Er du på udkig efter en ny bil, så står du sikkert med overvejelser om, hvorvidt du skal lease eller købe din næste bil. Om du skal lease eller købe din nye bil, kommer helt an på din økonomi, kørselsbehov og hvor ofte du skifter bil. Denne artikel har til formål, at hjælpe dig med at blive mere afklaret om, hvorvidt du skal lease eller købe din næste bil.

Har du styr på dit kørselsbehov?

Hvis du vælger at lease en ny bil, så skal du kunne forudsige dit kørselsbehov nogenlunde korrekt, da der som regel er et antal kilometer inkluderet i leasingkontrakten. Hvis du kører flere kilometer end det aftalte i leasingkontrakten, så vil de overkørte kilometer typisk blive takseret til en dyrere kilometer takst. Hvis du har et forudsigeligt kørselsbehov, så er leasing måske en god løsning for dig, men hvis du ikke har en ide om dit kørselsbehov eller har meget et svingende kørselsbehov, så er det ikke sikkert, at leasing er den bedste løsning, og du bør måske vælge at købe bilen på traditionelvis.

Ønsker du hyppig udskiftning af bil?

Er du typen, der altid ønsker at køre i en ny bil med den nyeste teknologi og design, så er leasing uden tvivl noget for dig. En leasingkontrakt har typisk en varighed på 12,24 eller 36 måneder, og når leasingperioden er slut, skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet. Leasingtager slipper dermed for, at skulle bekymre sig om værditab og bruge tid på at sælge bilen med leasing. Dette gør leasing yderst attraktivt for dem, der altid ønsker at køre i den nyeste bil. Ønsker du den samme bil i mere end 36 måneder, så er køb af bil oftest den bedste løsning.

Ønsker du en stabil privatøkonomi?

Har du et stramt budget, eller er du bedst tilpas med, at havde total budgetsikkerhed, så er leasing helt klart den bedste løsning. Hvis du vælger leasing til din næste bil, så skal du ikke bekymre dig om uforudsete udgifter til reparationer, service, bilsyn, mv. det er nemlig alle nogle udgifter, leasingselskabet skal betale i hele leasingperioden. Det eneste du skal betale er månedlige leasingydelser og en ekstraordinær leasingydelse, som er en engangsbetaling.

Denne artikel er lavet i samarbejde med PerB Cars som både leaser og sælger biler i Silkeborg. Hvis du har brug for mere rådgivning om, hvorvidt du skal lease eller købe din næste bil, så vil PerB Cars mere end gerne rådgive dig til det bedste valg for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

close-link