5 gode råd til at spare penge på brændstof

5 gode råd til at spare penge på brændstof

Prisen på brændstof har i flere år været mere eller mindre stabil, men derfor bør du stadig, havde fokus på at køre mere miljø- og økonomivenligt. I dette indlæg vil vi komme med fem gode råd der giver bedre brændstoføkonomi, bedre sikkerhed, og mindre CO2 udledning. Hvis du kan implementere disse råd i din daglig kørsel, så vil du med garanti opleve at spare penge på brændstof.

1. Kør lidt langsommere

Dette råd virker indlysende, men hvis du bare reducere din hastighed med få km/t, så vil du også reducere motorens omdrejninger, hvilke giver bedre brændstoføkonomi. Hvis du køre, 3-5 km/t langsommere end normalt så vil det, hellere ikke påvirker din rejsetid betydeligt kun din pengepung.

2. Minimere brugen af bremsen

Hvis du holder godt øje med trafikken, så vil du i højere grad kunne minimere brugen af bremsen. Hvis du holder styr, på dine omgivelser så vil du, også kunne sænke farten på din bil uden at bruge bremsen betydeligt – hårde opbremsninger er nemlig ikke godt for brændstoføkonomien. Hvis du er på vej imod et lyskryds eller en rundkørsel eller noget helt tredje, så bør du sænke farten i god tid, og undgå at sætte den i frigear. Så du motorbremser i stedet for at bruge bremsen eller i hvert fald minimere brugen af bremsen, dette vil reducere brændstof forbruget væsentligt.

3. Brug fartpiloten til at holde en konstant fart

Er din bil udstyret med en fartpilot, så bør du bruge den så meget som muligt, da den kan spare dig for helt op til 6% i brændstof. Den store besparelse ligger i, at en fartpilot kan opretholde en stabil hastighed, og forhindre unødvendige acceleration.

4. Overhold din service intervaller

Regelmæssig serviceeftersyn på din bil giver en sundere motor, og køre længere på en liter brændstof. Overbelastet luftfilter, slidte tændrør, tilstoppede brændstofinjektorer, dårlig olie, er alle syndere til en dårlig brændstoføkonomi, og reducere levetiden på din motor. De penge du bruger på hyppigere serviceeftersyn, er hurtigt tjent ind i bedre brændstoføkonomi og mindre værkstedsregninger.

5. Kør med korrekt dæktryk

Et forkert dæktryk er ikke blot farligt, men det øger også brændstof forbruget, og giver større slid på bilens dæk. Et forkert dæktryk koster helt op til 2-3% mere i brændstof forbrug. Hvis dine dæk har for højt dæktryk, reducere du dækkets område, der har kontakt med vejen, hvilke kan resultere i at du mister et livsvigtigt vejgreb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

close-link